Over

Tamara Laverman Foto: Boris Peters

Geboren (1995) en getogen in Nederland en begonnen met pianoles op 8-jarige leeftijd. Na de kinderliedjes te zijn ontgroeid vervolgde ik mijn pianostudie aan het ArtEZ conservatorium bij Frank Peters. Daarnaast volgde ik compositielessen bij Alex Manassen en Wilbert Bulsink. Omdat ik ook geïnteresseerd was in wat er buiten de (muziek)boekjes gebeurde, begon ik na mijn bachelor aan CoPeCo. 

CoPeCo (Contemporary Performance and Composition) is een interdisciplinair masterprogramma georganiseerd door de Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia (Estland), Kungl. Musikhögskolan i Stockholm (Zweden), Conservatoire National Superieur Musique et Danse de Lyon (Frankrijk) and Hochschule für Musik und Theater Hamburg (Duitsland). CoPeCo participanten verblijven twee jaar in residentie in Tallinn, Stockholm, Lyon en Hamburg met de focus op hedendaags klassieke/experimentele concerten, compositie, electronica, improvisatie en creatie in collaboratie. 

Naast dat ik mij uren kan bezig houden met het maken en begrijpen van geluid, werk ik ook met beeld, zowel bewegend als stilstaand. Hierin ben ik op zoek naar de textuur van oppervlaktes en de connectie tussen beeld en geluid – de beweging van passerende tijd.